Informatie apparatuur

De laser beschikt over 3 golflengtes waardoor we alle tatoeagekleuren kunnen verwijderen. Met deze verschillende golflengtes (yag, ruby en ktp) kunnen we ook huidverbeterende behandelingen doen zoals: roodheid, couperose, rosasea, carbon peeling, etc.

Daarnaast beschikken wij ook over een fractionele laser. Deze laser maakt veel minuscule gaatjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat het herstelproces van de huid geactiveerd  wordt en en zorgt je lichaam dat je huid herstelt. Hierdoor kunnen we hele mooie resultaten halen op gebied van rimpels, glow, etc. Maar ook littekens zijn te vervagen zodat ze minimaal zichtbaar worden.
Ook zetten we dit in na het laseren van een tattoo. Hierdoor word de inkt net wat sneller opgenomen door het lichaam en de huid herstelt na de behandeling optimaal.

Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals bijvoorbeeld pigment. Doordat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigt. Hierdoor kunnen we o.a. ouderdomsplekjes verwijderen.

CRYO 6 KOELER

Bij het laseren komt er warmte vrij, maar door het gebruik van de Cryo 6 koeler voor, tijdens en na de behandeling zul je minimaal pijn ervaren. Tevens zorgt het voor vermindering van huidirritatie en herstelverbetering van de huid na de behandeling. De koeler kan tot -30 graden maar doordat de intensiteit en de afstand zelf te bepalen is, ervaar je de laserbehandeling een stuk aangenamer.

Vraag en antwoord

Ja, vrijwel ieder huidtype kan gelaserd worden. Echter werkt de laser op contrastverschillen. Wat dus inhoudt dat bij een hele lichte huid de tattoo compleet verwijderd kan worden, omdat, daar vrijwel geen donkere pigmenten inzitten (waar de laser op reageert).  Helaas is het zo dat we bij een donkere huid de laser niet maximaal kunnen gebruiken zonder het pigment aan te tasten. 
Wat er dus voor zorgt dat een tattoo bij een donkere huid een stuk lastiger te verwijderen is. Conclusie: de tattoo kan bij elk huidtype verwijdert worden, alleen heeft het soms langer de tijd nodg.

De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Ter indicatie, een laserbehandeling voor littekens en pigment verwijderen duurt ongeveer 15-30 minuten. Bij het laseren van grotere gebieden (bijvoorbeeld het hele gezicht) duurt de behandeling 60 á 90 minuten.

Het is raadzaam niet in de zon te komen voor, tussen of na de behandelingen. De huid bruint in de zon en dit komt de behandeling niet ten goede. Tot enkele weken na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon, waardoor er op het behandelde gebied donkere pigmentvlekken kunnen ontstaan. Het is sterk aan te raden om zon en zonnebank te vermijden, wanneer dit niet mogelijk is gebruik dan een zonnebrandcrème van minstens factor 50 tot 4 weken voor de behandeling tot 8 weken na de behandeling.

Bij het laseren van een tatoeage is het aantal behandelingen afhankelijk van de locatie, oudheid, kleur inkt, etc. Tijdens de intake wordt er naar de tatoeage gekeken en besproken hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. Een intake is bij ons geheel vrijblijvend en gratis.

Het aantal behandelingen van het laseren van een huidprobleem is verschillend. Het is dan ook raadzaam om een intake in te plannen. Tijdens deze intake kijken we naar de huid en maken we een schatting van de kosten en het aantal behandelingen. Hierbij ligt het aantal behandelingen vaak tussen de 1 en 5.

Het laseren van de tatoeage is geen pretje. De meeste mensen die de behandeling hebben ondergaan omschrijven het gevoel als een elastiekje die op de huid wordt afgeschoten. Gevolgd doot een warm gevoel wat nog enige tijd aan kan houden. De warmte varieert van enkele minuten tot zelfs enkele uren na de behandeling. Daarom koelen wij voor, tijdens en na om de behandeling zo prettig mogelijk te maken. Weet dat je bij de huisarts verdovingscreme aan kunt vragen en dat de behandeling dan vrijwel pijnloos is.

Tijdens de intake zullen we bekijken of er al litteken weefsel zit in het te behandelen gebied. Mocht dit aanwezig zijn kunnen wij dit niet geheel verwijderen, maar wel verminderen. Wanneer je de huid de juiste nazorg biedt is de kans op littekens minimaal. Tijdens de intake zullen we je dan ook een duidelijk overzicht geven van de nazorg. Maar onthoud wel dat we de kans op littekentjes nooit uit kunnen sluiten!

Je kunt de tatoeage geheel laten verwijderen of enkel oplichten waarna je het laat coveren. Wij kunnen alle soorten, maten en kleuren verwijderen of vervagen.
Om een tattoo te kunnen laten coveren is het vaak beter om eerst 1 tot 5 laserbehandelingen te doen. Afhankelijk van de kleur, oudheid, locatie en het coverontwerp zullen we bepalen hoeveel behandelingen er nodig zijn.
Dit zal gedaan worden in overleg met jou zelf, de tatoeerder en wij als behandelaar met de laser.

CONTACT OPNEMEN