Roodheid behandeling

Roodheid behandeling

Heb je last van roodheid (door o.a. rosacea en couperose) in het gezicht en/of hals dan kunnen wij je helpen! Deze klachten zijn namelijk te verminderen / verwijderen door middel van een laserbehandeling.
Door de laser kalmeert de roodheid optimaal en na 4 a 5 behandelingen is de roodheid minimaal / verwijderd.
De roodheid kan verschillende oorzaken hebben. Tijdens de intake analyseren we de huid en passen we daar de behandeling op aan. We zullen gericht informatie meegeven over de oorzaak en geven we je tips om uw huid in optimale conditie te houden.

INTAKE INPLANNEN

Voor de behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens jouw zonvakantie. Het is natuurlijk altijd goed om je huid te beschermen tegen UV-straling in het dagelijks leven. Het beste is om deze behandeling te starten als er weinig zonuren zijn en de teint van de huid het lichtst is.
Voor meer informatie kun je een intake inplannen of neem telefonisch contact met ons op. De intake is geheel vrijblijvend en gratis.

Tijdens de behandeling:

Tijdens de intake / eerste behandeling nemen we vragenlijsten door om een zo goed mogelijk inzicht van de oorzaak en klacht te krijgen. We zullen bij toestemming foto’s maken om de voortuitgang vast te leggen. Na de intake starten we met de behandeling. Als je comfortabel ligt beginnen we eerst met het te behandelen gebied te reinigen. Vervolgens zullen we aangepast op de oorzaak van de klacht de huid behandelen. De behandeling kan je als licht gevoelig ervaren en je ervaart lichte warmte. Direct na de behandeling zullen we de huid verzorgen met producten gericht op de oorzaak van de roodheid.
De behandeling in totaal duurt van 30 à 60 minuten, dit afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling:

Meteen na de behandeling kan de huid wat geïrriteerd en rood zijn. De huid kan er wat grijs/grauw uitzien en in enkele gevallen kunnen er korstjes, zwellingen en blauwe plekjes ontstaan. Alle huidveranderingen die na de behandeling optreden zullen na ongeveer 7 dagen weer weg zijn.
Het is erg belangrijk dat je na de behandeling 4 weken niet in de zon komt of onder de zonnebank gaat. Wij adviseren je ook om tot 3-4 dagen na de laserbehandeling niet naar de sauna te gaan, te sporten en het alcoholgebruik te beperken.
Tevens is het ook noodzakelijk dat je de huid goed verzorgt. Hierover krijg je informatie tijdens het intakegesprek.

Contact

Rode huid direct behandelen?